Erkeklerde idrar yapma zorluğunun nedenleri ve tedavisi
- bir akıntı ile değil, damla ile idrar atılımı;
- akış yavaş;
- idrar çıkışı eyleminin uzatılması;
Bu tür belirtiler ortaya çıkarsa, derhal erkek vücudunun teşhisini ve kalite tedavisini gerçekleştirebilecek bir uzmanla görüşmelisiniz.
İdrar zorluğunun nedenleri
Erkeklerde idrarın tıbben zorlaştırılması, dizeurinin belirgin bir şekli olan, strangury olarak adlandırılır.
Dizüri, herhangi bir işeme bozukluğu için genel bir terimdir. İhlal ile neyin kastedildiğini anlamak için, idrar çıkış oranını bilmelisiniz.
Ürolojide, idrara çıkma normu, günde 1500 ml idrar ağrısız atılımı olarak anlaşılır; bu, aynı organizma dönemi boyunca tüketilen sıvının yaklaşık% 75’i kadardır.
Aynı zamanda, tuvalete yapılan yolculukların sayısı günde ortalama 4-5, geceleri ise 1 kez olmalıdır. Sağlıklı bir erkekte mesanenin ortalama hacmi 300 ml’dir.
Bazı durumlarda bu değer artabilir, ancak sonsuza kadar olmayabilir. Sağlıklı bir kişi idrara çıkma sürecini kontrol edebilir ve büyük bir mesane doluluğu ile bile bir süre onu dizginleyebilir.
Erkeklerde stigurinin nedenleri genellikle vulva, mesane, üretra veya prostat bezini etkileyen inflamatuar süreçlerdir.
Çoğu durumda, semptomların başlangıcı viral, bakteriyel protozoal veya ureaplazmik enfeksiyonun neden olduğu üretrit ile ilişkilidir.
Enfeksiyöz olmayan üretrit, agresif cinsel öncesi oyun veya aşırı mastürbasyon ile elde edilebilecek bir yaralanma sonucu gelişebilir.
Erkeklerde, ağır kilo veya diğer fiziksel zorlanmaların yüksekliği nedeniyle, steril idrarın ejakülatuar akımlara ve epididime dönüşmesi görülebilir.
Bu durumlar, idrar zorluğuna yol açacak enfeksiyöz olmayan üretrit, epididimit veya prostatitin nedenleri de olabilir.
Stagnurinin nedeni ürolitiaziste ve idrar yolu, mesane veya prostatın malign veya benign tümörü varlığında da bulunabilir.
İdrar yapma zorluğu nöromüsküler bir hastalığın, örneğin demiyelinizan nörolojik bir hastalığın yanı sıra diabetes mellitusun sebebi olabilir.
Mesane ağrısının erkeklerde ağrılı boşaltılması semptomunun değerlendirilmesi ve tedavisi, bu semptomun ortaya çıkmasına yol açan bir patolojinin saptanabildiği, idrar sisteminin tam bir muayenesi ile birlikte yapılmalıdır.
Erkeklerde idrar yapma zorluğu tedavisi
İdrar süreci zorlaşırsa, bir erkeğin yaşam kalitesi düşer.
Bu patolojinin ilk belirtileri keşfedildikten hemen sonra hiç tereddüt etmeyiniz ve hemen üroloğa gitmelisiniz.
Aksi takdirde, tedaviye başlamayı çok daha zorlaştıran hastalığa başlayabilirsiniz.
İlk olarak, uzmanlar, idrarın bırakılmasıyla sorunun nedenini teşhis ediyorlar.
Bundan sonra, sadece semptomların giderilmesinde değil, aynı zamanda enfeksiyonun odağında da amaçlanan doğru bir teşhis ve bireysel tedavi önerilmektedir.
Tedavinin ilk aşamasında, ürolojik preparatlarla birlikte evrensel antibiyotikler reçete edilebilir.
Tedavinin yaygın kullanımı, antikolinerjik ilaçlar, üretra ve mesane spazmı ortadan kaldı. Tıkanma idrara çıkma nedeni prostatit ise, doktor antibiyotiklerin bir yolunu belirler.
Farmakolojik ilaçlar pozitif sonuç vermemişse, hastaya her vaka için ayrı ayrı seçilen bir operasyonel müdahale öngörülmüştür.
Erkeklerde idrara çıkma ile İlgili sorunlar
“Erkeklerde idrar yapma zorluğu” (ya da strangury) nedir ve bedeni nasıl etkiler?
Sonuçta, hastalar, hastalığın gelişim nedenlerini bilmeden, böyle bir tanı ile giderek daha fazla karşı karşıya kalmaktadırlar.
Hastalık, vücudun diğer patolojilerine eşlik eden bir sendrom olarak karşımıza çıkar ve rahatsız edici duyumlar eşlik eder.
Zayıf idrara çıkma farklı yaştaki erkeklerde teşhis edilir.
Genitoüriner sistem bozukluğunda erkeklerde belirtiler olabilir.
Nedeniyle aralıklı idrar yapma küçük kısımlar halinde olduğu gerçeği, üriner boşaltım hareket uzun aralıklı akımının ve onun ayrılmasının, püskürtme, sert ve ağır akışı görülmektedir alır.
Kendi kendine tedavi sadece zarar veremez çünkü hastalığın gelişmesiyle birlikte hasta, bir doktorun yardımını almalısınız
Hastalığın Gelişim Nedenleri
Patolojik Faktörler
İdrar yapmak neden hastalar için zor? Çoğu durumda, aralıklı idrara çıkma nedeni, doktorun doğru bir tanı koyması gerektiğinden hastayı inceleme sürecini zorlaştıran ciddi bir hastalıktır.
Zor bir üretra gelişiminin ana patolojik faktörleri şunlardır:
Prostatın adenomu, burada bir eğrilik ve üretranın daralması söz konusudur. Bunun nedeni, mesane bölgesine bir geçişin olduğu idrar yolu üzerinde prostat bezinin baskısıdır.
Sonuç olarak, hasta idrara çıkma sürecinde çok gerilir.
Taş oluşumu nedeniyle ortaya çıkan ürolitiyazis, bunun sonucunda da idrar yolunun katı parçacıklar tarafından tıkanması ve insanın acı verici hisleri vardır.
Zor idrara çıkma tehlikeli bir hastalık sinyali olabilir.
Prostatın malign neoplazmaları, insan yaşamı için tehlikeli. Hastalık ortaya çıktığında prostat bezi büyür, şekli ve yapısı değişir.
Hastaların kanseri bir adenomla karıştırması nedeniyle, kendiliğinden iyileşmeye başlar ve sonuç olarak ciddi komplikasyonlara neden olur.
Diğer patolojik nedenler
Yolların duvarlarının daralacağı üriner sistem kanallarının striksiyonu.
Daha sıklıkla hastalık üreme sisteminin iltihaplanması nedeniyle gelişir ve erkeklerde kadınlardan daha fazla teşhis edilir.
Bunun nedeni, üretranın yapısından kaynaklanmaktadır.
Üretritin iltihabi süreçlerinin idrarın daralmasına yol açtığı üreşrit, böylece idrar vücuttan ayrılmaz. Bu durumda erkekler acı çeker.
Prostatta enflamatuar süreçlerin ortaya çıkmasıyla karakterize olan prostatit.
Hastalığın gelişimi için üreme sisteminin mikroplar tarafından enfekte edilmesi ile karakterize edilir, bunun nedeni prostatit ile üretra iltihaplı ve şişer. Bu tuvaleti ziyaret ettiğinizde sorunlara yol açar.
Makale Günceleme 03.05.2020
Makale ilk yayınlanma 28.04.2020
Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez.