Wi-Fi: Sessiz bir katil midir?

Hemen hemen herkesin evinde Wi-Fi vardır. Çok pratik olduğu söylenmelidir! Bununla birlikte, Wi-Fi dalgaları bazı sağlık sorunlarına neden olur.

19.08.2023
Wi-Fi: Sessiz bir katil midir?

Gerçekten de bazı araştırmalar, özellikle çocuklarda sağlığa zararlı olabileceklerini göstermiştir. Beyin ve uyku kalitesi özellikle etkilenir.

 

Ancak bunlar Wi-Fi’nin insan vücudu üzerindeki tek etkisi değil. Şimdi evde Wi-Fi’ye aşırı maruz kalmanın tüm tehlikelerini keşfedin:

 

Çocuk gelişimini bozar Wi-Fi’den gelen elektromanyetik dalgalar,  özellikle fetüslerin hücre gelişimini bozabilir. Nitekim bu radyasyon, çocuklarda ve bebeklerde olduğu gibi büyümekte olan dokuları da etkiler.

 

Bu nedenle, sonrakilerin bu zararlı etkilerden yetişkinlerden daha fazla etkilenme olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle, büyümeleri sırasında gelişimsel sorunlar yaşama olasılıkları daha yüksektir.

 

Uykusuzluğun gelişimine katkıda bulunur Wi-Fi dalgalarının uyku üzerinde de etkisi olabilir.

 

Uyumakta güçlük çektiğinizi, uykunuzun düzensiz olduğunu hissediyorsanız telefon ve Wi-Fi dalgalarının kurbanı olabilirsiniz. Gerçekten de, elektromanyetik radyasyona maruz kalan insanlar uykuya dalmakta daha fazla güçlük çekerler.

 

Ve hepimiz uyku yoksunluğunun sağlığınıza zarar verebileceğini biliyoruz. Açıkçası, uyurken bu dalgalardan rahatsız olabilen çocuklar için bu daha da doğrudur.

 

Beyin fonksiyonlarını bozar

 

Wi-Fi ayrıca konsantrasyonu etkiler ve beyin fonksiyonlarını bozar. Sonuç olarak, beyin aktivitesi azalabilir ve konsantre olmakta güçlük çekebilir veya hafıza kaybı yaşayabilirsiniz.

 

Sperm kalitesini bozar

 

Wi-Fi dalgaları da erkek doğurganlığını etkileyen bir bozucudur. Gerçekten de Wi-Fi, sperm hareketliliğini azaltır ve DNA parçalanmasına neden olur. Ayrıca doğurganlığı etkileyebilir veya anormal gebelik riskini artırabilir.

 

Kardiyak stresi artırır

 

Bazı insanlar ayrıca Wi-Fi dalgalarının elektromanyetik frekanslarına fiziksel olarak tepki verebilir. Bu kişilerin yaşayabileceği semptomlardan biri, kalp atış hızının artmasıdır. Sonuç olarak, Wi-Fi dalgalarına aşırı maruz kalmak kardiyovasküler hastalık riskini artırabilir.

 

Kendinizi Wİ-Fİ  dalgalardan korumak için en iyi  ipucları

 

Günümüzde internet bağlantısı veya akıllı telefon olmadan yaşamak zor. Peki kendinizi dalgalardan nasıl korursunuz? Neyse ki, kendinizi boşuna tehlikeye atmamak için birkaç ipucu var. İşte buradalar:

 

  • İnternet kutunuzu yatak odanıza veya mutfağınıza veya daha da kötüsü komodininize yerleştirmekten kaçının. Kutunun evin geçiş yerine yerleştirilmesi tercih edilir.

 

  • Telefonunuzu mümkün olduğunca cebinizde veya cinsel organınızın yakınında tutmaktan kaçının. Çalışıyorsanız, bunun yerine masanın üzerine koyun.

 

  • Elektromanyetik radyasyonu ortadan kaldırmak için evden arama yaparken cep telefonunuzda veya sabit telefonunuzda eller serbest kitleri kullanın.

 

  • Hamileyseniz telefonunuzu karnınıza yakın tutmaktan kaçının.

 

  • Hamileyseniz, dizüstü bilgisayarı karnınızın üzerine koymaktan kaçının.

 

  • Genel olarak, bilgisayarınızı bacaklarınız üzerinde ve cinsel organlarınızın yakınında tutarak çalışmaktan kaçının.

 

  • Araba kullanırken telefonunuzu vücudunuzdan mümkün olduğunca uzakta veya araba koltuğunun yanında tuttuğunuzdan emin olun.

 

  • Telefon kulağınızda saatlerce aramak yerine mesaj atın.

 

  • Metal yapı elektromanyetik dalgaları güçlendirdiği için arabada telefon görüşmesi yapmaktan kaçının.

 

  • Bir scooter veya motosiklet kullanıyorsanız, telefonunuzu asla kaskınıza koymayın çünkü dalgalar kaskın içinde kalır.

 

  • Yüksek frekanslarda (mikrodalga frekansları da denir) çalıştıkları için kablosuz bebek monitörlerinin kullanımını mümkün olduğunca sınırlayın.

 

  • Uyumadan önce tüm çevre birimlerinin fişini çekmeyi deneyin. Kolaylaştırmak için bir anahtarlı uzatma kablosu kullanın.

 

Uyumadan önce Wifi’yi kapatmayı ve gece için akıllı telefonunuzu Uçak moduna almayı unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.