Her kadının bilmesi gereken 4 mesane kanseri belirtisi
Önleyici tedbirler sigarayı bırakmaya yöneliktir. Çok sayıda çalışma, sigara içenlerin içmeyenlere göre iki ila üç kat daha sık hastalandığını göstermektedir.
Mesane kanseri, üriner sistemin en sık görülen malign hastalığıdır. Birini değil, yüzeysel, invaziv ve metastatik hastalığı içeren, her biri farklı klinik davranış, prognoz ve tedaviye sahip bir hastalık spektrumunu temsil eder.
En önemli risk faktörü sigaradır. “Tüm mesane kanserlerinin yüzde 30-40’ının doğrudan sigarayla ilgili olduğuna inanılıyor. Sigara dumanında, en önemlileri aminler ve katran olan tümör oluşumunu destekleyen 50’den fazla zararlı bileşik bulundu. Uzmanlar ürolog ve bakteri veya virüslerle sık idrara çıkma enfeksiyonlarının yanı sıra sık radyasyonun tümörlerin ortaya çıkmasına neden olabileceğini ekledi.
Meme muayenesi, pap smear ve cilt muayeneleri konusunda düzenli iseniz, muhtemelen mesane muayenelerini atlıyorsunuzdur… Erkeklerde 65 yaş üstü kadınlara göre daha yaygın olmasına rağmen, yine de mesane kanserinin belirtilerini bilmelisiniz. . İşte en yaygın olanları;
İDRARDA KAN
Bu, mesane kanserinin ilk belirtisi olabilir ve genellikle ağrısız olduğu ve birkaç ayda bir ortaya çıkabileceği için kadınlar bunu kolayca gözden kaçırır. Birçok kadın bunu menopoz veya adet kanaması belirtisi ile karıştırır. İdrarda kan her zaman kanser anlamına gelmez, ancak ortaya çıkarsa doktora görünmek önemlidir.
Bunlar çoğu zaman göz ardı edilen kanser belirtileridir.
ENFLAMASYON BELİRTİLERİ
Bu, kadınların genellikle sıradan bir iltihap olarak gördüğü bir semptomdur çünkü bu durumda da ortaya çıkar. Hastalar daha sık idrara çıkma, ağrı veya idrar sızıntısı yaşayabilir.
AÇIKLANAMAYAN AĞRI
Ağrı genellikle kanserin zaten ilerlemiş bir aşamasıyla ilişkilidir ve karın veya kasık kemiğinde ortaya çıkabilir. Yayılmışsa kemiklerde de oluşabilir. Ağrı hissederseniz, özellikle mesane iltihabı semptomlarıyla ortaya çıkıyorsa, doktorunuza başvurun.
İŞTAHSIZLIK
İştahsızlık kanserin yaygın bir belirtisidir ve mesane kanseri de bir istisna değildir.
Kanser yayıldıysa, kendinizi zayıf hissedebilir ve gözle görülür şekilde kilo verebilirsiniz. Tabii ki, kilo kaybı çeşitli koşulların sonucu olabilir, bu yüzden panik yapmayın, ancak durum açıklanamayan bir nedenle düzelmezse doktorunuzla konuşun.