Hamilelik ishali nedenleri nelerdir?
Hamilelik ishali nedenleri nelerdir?.. Gebelikle ilgili sık karşılaşılan sorunlardan biri, ishallerde de ortaya çıkan sindirim sistemindeki zorluktur. Hamileliğin başlangıcında, hamile iken veya doğumdan önce ishal varsa – yalnız değilsiniz!
Hamilelik sırasında sık karşılaşılan sorunlardan biri, kabızlık veya ishal ve hamilelikte kusma gibi mide-bağırsak problemleridir. Kabızlık hamile ishalinden daha yaygındır, ancak ishal de olabilir.
İshale neyin sebep olduğunu açıklayalım, sadece hamileliği değil:
- Bakteriler: Kirlenmiş yiyecek veya sudaki bakteri ve salmonellave ultrasonik ada bakterileri gibi parazitlerin kökeni. Vücut bakterilere saldırır ve ishal yardımı ile temizler.
- Virüsler: Farklı tipteki virüsler diyare neden olabilir ve bu durumda diyare vücudun hastalıktan kurtulmak için yarattığı doğal bir eylemdir.
- Besin Duyarlılığı: Süt, glüten ve daha fazlası gibi yiyeceklere duyarlı olanlar bu yiyecekleri tüketmeye yatkın olabilir.
- İlaç tedavisi: Bazı ilaçlar yan etki olarak ishale neden olabilir.
- Hastalığın yan etkisi: Kronik veya diğer ciddi hastalıkların belirtileri.
Mide bağırsak hastalığı
Yukarıdaki nedenlerden herhangi biri, hamile kadınların vücutlarının aşağıdakileri içeren bir süreç geçirdiğini hesaba katması gerektiğinde, herhangi bir kişi için ishale yol açabilir: hormonal dengede değişiklikler, beslenme alışkanlıklarında değişiklikler, bağışıklık sisteminin belirgin şekilde zayıflaması, iç vücut sistemlerinde değişiklikler, stres ve zihinsel stres – Bunların hepsi, aşırı duyarlılık ve mide-bağırsak rahatsızlığı insidansında bir artışa ve özellikle de bu dönemde ishal gibi sorunlara neden olmaktadır.
Birinci trimester: Neden hamileliğin erken döneminde ishal var?
Hamileliğin ilk üç ayında diyare aslında hamile olduğunun belirtilerinden biri olarak kullanılabilir. Hamileliğin başlangıcında, kadının vücudu, mide bulantısı ve yeme alışkanlıklarında değişikliklere neden olan ve doğrudan sindirim sistemini doğrudan etkileyen diğer semptomların yanı sıra önemli değişiklikler geçirir.
Buna göre, karın ilk trimesterinde hamilelik şişmiş hissetmeye başlar ve gaz, mide ekşimesi ve ishal muzdarip olabilir.
Ayrıca, bağışıklık sisteminin zayıflaması, ishale sebep olabilecek bakteri ve virüslere aşırı duyarlılığa neden olur.
Doğum Öncesi: Hamilelik sonunda ishal
Gebelik ishali 34. haftadan sonra ve hatta doğum öncesi ishal, hamileliğin başlangıcından daha yaygındır. Bebek ve rahim sindirim sistemine baskı yapıyor ve mesane, bağışıklık sistemi zayıf ve doğumdan önce, zihinsel stres ve kaygıyı artırabilir, bunun da vücudun doğumdan önce temizlenmesinin yolu olduğu inancı artabilir.
Hamileliğin geç dönemindeki diyare daha yaygın olduğundan, şunu belirtmek önemlidir: İshal susuzluğa neden olabilir, bu nedenle çok fazla içtiğinizden emin olun ve durmayan ishal durumunda, aşağıdaki bölümde anlatıldığı gibi doktorunuza danışmalısınız.