Geri çekilme (vajina dışına boşalma) ne kadar etkilidir?
Eğer bunu doğru şekilde yaparsanız, geri çekilme (vajina dışına boşalma) hamileliği önlemenin oldukça etkili bir yoludur.
Ancak her seferinde doğru olanı yapmak zor olabilir. Vajina dışında boşalmak (bitirmek) sizi cinsel yolla bulaşan hastalıklara (CYBH) karşı korumaz.
Bu nedenle hem cinsel yolla bulaşan hastalıkları önlemek hem de hamileliğe karşı daha fazla koruma sağlamak için prezervatif kullanmak iyi bir fikirdir.
Vajinanın dışına sprem giderse hamile kalabilir miyim?
Geri çekilmeyi ne kadar iyi kullanırsanız, dışarıda bitirmeye özen gösterirseniz ve her ilişkide meninin vulva ve vajinaya temas etmesini önlerseniz, hamileliği önlemede o kadar etkili olacaktır.
Çekilmeyi doğru kullanan her 100 kişiden 4’ü hamile kalıyor.
Ancak vajina dışına boşalırken (bitirirken) hata yapmamak zor olabilir.
Bu nedenle, gerçek hayatta her yıl yoksunluk kullanan her 100 kişiden yaklaşık 22’si, yani yaklaşık 5 kişiden 1’i hamile kalmaktadır.
Gerçek şu ki, geri çekilen cinsel ilişki (vajina dışına boşalma) diğer doğum kontrol yöntemleri kadar etkili değildir.
Ancak hiçbir şey kullanmamaktan daha iyidir. Ayrıca geri çekilme, hamileliğe karşı daha da fazla koruma sağlamak için diğer yöntemlerle çok kolay bir şekilde birleştirilebilir.
Örneğin, planlama yaparken aynı anda hem yoksunluk hem de prezervatif kullanmak size hamileliğe (ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara -CYBH-) karşı mükemmel koruma sağlar.
Planlama yönteminiz geri çekilme ise, spermin vajinanız veya vulvanızla temas etmesi ihtimaline karşı acil kontrasepsiyonun (ertesi sabah hapı gibi) elinizin altında olması iyi bir fikirdir.
Acil kontraseptifler korunmasız cinsel ilişkiden sonra 5 güne kadar hamileliği önleyebilir.
Daha etkili bir planlama yöntemi mi istiyorsunuz ? Rahim içi cihazı (RİA) ve doğum kontrol implantını kontrol edin. En etkili planlama yöntemleridir.
Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez.