Gebelikte Vajinal Enfeksiyonlar Fetusu Etkiler mi?
Sadece Anneler için değil, aynı zamanda anne karnındaki fetüs için de tehlikelidir.
Hamilelik sırasında vajinal enfeksiyonlara mantar ve bakteriler neden olabilir.
Maya enfeksiyonu, hamilelik sırasında, özellikle gebeliğin ikinci trimesterinde yaygın bir sorundur.
Bu enfeksiyonlar genellikle hamileliği tehlikeye atmasa da, etkileri genellikle anneleri rahatsız eder, bunlardan biri vajinal akıntıdır.
Bu maya kaynaklı vajinal enfeksiyonun nedeni genellikle hamilelik sırasında artan östrojen hormonu seviyesidir.
Bu hormonun yüksek seviyeleri vajinanın daha fazla glikojen üretmesine neden olabilir ve bu da mayanın vajinada büyümesini kolaylaştırır.
Bu arada, bakteri veya bakteriyel vajinoza (BV) bağlı vajinal enfeksiyonlara, vajinanın doğal olarak ürettiği iyi bakteriler (laktobasili) ile kötü bakteriler (anaeroblar) arasındaki dengesizlik neden olur.
Bakteriyel vajinal enfeksiyonlar erken doğuma neden olabilir.
- Hepatit, sifiliz, herpes ve HIVgibi bulaşıcı hastalıklardan kaynaklanan enfeksiyonlar, bir fetüse klamidya ile enfekte edebilir ve bu da göz enfeksiyonlarına ve zatürreye yol açabilir.
- Belsoğukluğu enfeksiyonu veya genellikle bel soğukluğu olarak bilinen amniyotik sıvıyı kontamine edebilir, erken doğuma neden olabilir ve göz enfeksiyonlarına ve muhtemelen fetüste körlüğe neden olabilir.
- Grup B streptococcus türüne bağlı vajinal enfeksiyon, yenidoğanlardaciddi komplikasyonlaraneden olabilir ve nadir durumlarda, doğuştan anormalliklere ve zihinsel engellere neden olabilen toksoplazmoza neden olabilir.
Listeria bakterisine bağlı vajinal enfeksiyonlar düşük, ölü doğum ve doğuştan anormalliklere neden olabilir.
Bunlar, hamilelik sırasında vajinal enfeksiyon yaşarsanız fetüsün yaşayabileceği risklerden bazılarıdır.
Öyle olsa bile, bu risk aynı zamanda genel sağlığınıza ve enfeksiyonunuz olduğunda uygun tedavi görüp görmediğinize de bağlıdır.
Bu nedenle, istenmeyen şeyleri önlemek için her zaman hamileliğinizi kontrol ettiğinizden emin olun.
Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez