Ağız kokusuna karşı 5 tüyo

Ağız kokusu problemini çözmek için önce seçtiğiniz doktora, ardından aşağıdaki testleri isteyecek bir diş hekimi ve gastroenterologa başvurmalısınız.

15.04.2024
Ağız kokusuna karşı 5 tüyo

Çok sayıda insan için bir sorun olmasına rağmen, bunun hakkında konuşmak hala toplumsal bir tabu.

Hikayenin başlatılması gerekiyor çünkü ağız kokusu özgüveni, işi ve sosyal ilişkileri etkiliyor ve bazen ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor.

Sarımsak, turp gibi bazı besinler ağız kokusuna neden olsa da bu sorundan sürekli rahatsız olan kişiler de bulunmaktadır. Ne yerseniz yiyin, uygunsuz ağız hijyeninin “hassas” sonuçları olacaktır.

AĞIZ HİJYENİ NASIL OLMALIDIR

Yemekten sonra ağızda yemek artıkları kalabilir ve bu da bakterilerin gelişimi için verimli bir ortamdır. Taze bir nefes için düzenli diş fırçalamak gereklidir ancak yeterli değildir.

Bu ilk adımdır, ağzı çalkalamak ve dilin, özellikle de arka tarafının yıkanması için antibakteriyel sıvının kullanılması eşlik etmelidir.

– Uygun ağız hijyeni için dişleri yeterince uzun süre fırçalamak, diş arası fırçalar gibi iyi mekanik aletler seçmek ve diş fırçalamak için florürlü diş macunları ve florürlü ağız gargaraları dahil doğru alet setini yapmak önemlidir. klorheksidin – diş hekimi tarafından tavsiye edilir.

Dişlerin temiz ama aynı zamanda sağlıklı olması gerekir; diş eti hastalığı gibi çeşitli hastalıklar ağız kokusu sorununu daha da kötüleştirir.

AĞIZ HİJYENİNİN YANINDA BİR SORUN OLURSA NE OLUR?

Sigara içmek gibi kötü alışkanlıklar hoş olmayan bir kokuya neden olabilir.

Kuru dudaklar da başka bir nedendir, dolayısıyla ağzınızın kuruduğunu hissettiğiniz anda şekersiz sakız çiğnemek tükürük salgısını uyarabilir.

Mide rahatsızlığı, reflü (mide asidinin birikmesi) ve hiatus hernisi (karın boşluğunda artan basınç) da bu listede yer alıyor.

Bazı ilaçların kullanımı ağızda sorun yaratabilir. Bunlar, diğerlerinin yanı sıra, bağışıklık sistemini baskılayan ilaçları içerir. Çok nadiren hoş olmayan bir kokuya burundaki bir polip, boğazdaki veya soluk borusundaki bir tümör neden olur.

Ağız kokusu için hangi doktora gitmeliyim?

Ağız kokusu problemini çözmek için önce seçtiğiniz doktora, ardından aşağıdaki testleri isteyecek bir diş hekimi ve gastroenterologa başvurmalısınız: dil ve yutak örneği, sedimantasyon, tam kan sayımı, kan şekeri durumu, testlerin yapılması.

Karaciğer ve böbrek hastalıklarını, serolojik analizleri, idrar ve dışkı analizlerini (ortak üreme) dışlayın veya doğrulayın.

Bunu üst karın bölgesinin ultrasonografik incelemesi takip edecektir.

Uzman, tüm sonuçlara dayanarak daha ileri incelemelere – gastrointestinal sistemin endoskopik ve radyolojik incelemelerine ve buna göre ileri tedavi yöntemleri ile karar verecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.