Açlık kan şekerini düşürmede hangi bitki faydalıdır?

Bu hastalığın gerçek bir tedavisi olmasa da diyabeti doğal yollarla tedavi etmek ve kan şekeri düzeylerini diyet ve egzersizle yönetmek mümkündür.

22.08.2024
Açlık kan şekerini düşürmede hangi bitki faydalıdır?

Diyabet “sessiz katil” olarak bilinen ciddi bir kronik hastalıktır. Bu hastalığın gerçek bir tedavisi olmasa da diyabeti doğal yollarla tedavi etmek ve kan şekeri düzeylerini diyet ve egzersizle yönetmek mümkündür.

 

Bu yüzden size şeker hastalığına doğal çare olabilecek her şeyin bir listesini sunuyoruz.

 

Diyabetin en yaygın şekli tip 2 diyabettir ve hastaların %90’ında görülür.

 

Eskiden “erişkin diyabeti” olarak adlandırılıyordu ancak günümüzde çocuklarda giderek daha sık görülüyor.

 

Diyabetin bu türü yavaş yavaş gelişir ve kişi tanıyı öğrenmeden yıllar önce bu hastalığa sahip olabilir.

 

Diyabette vücut, sağlıklı kan şekeri seviyelerini korumak için gerekli olan insülin hormonunu kullanamaz veya üretemez. Yetersiz miktarda veya insülin eksikliği, proteinlerin, karbonhidratların ve yağların metabolizmasında bozukluklara neden olur ve diyabetik retinopatiye  sinirlerde, böbreklerde hasara ve dolaşım sistemi hastalıklarına yol açabilir.

 

Diyabet için doğal ilaç 

 

Bitkiler kan şekeri seviyesini doğal olarak düşürmenin harika bir yoludur.


Diyabetin doğal tedavisini desteklemeleri nedeniyle halk ve geleneksel tıp sistemlerinde yüzyıllardır çeşitli bitkiler kullanılmaktadır.

 

Aşağıda diyabet için dikkatinizi hak eden en etkili doğal tedavilerin hangileri olduğunu öğrenin.

 

Biberiye

 

Biberiye, hücre hasarına karşı savaşan antioksidanlar açısından zengin şifalı bir Akdeniz bitkisidir.

 

Kilo kaybınıteşvik eder, kan şekeri seviyesini dengeler, kötü kolesterol (LDL)  düzeyini azaltır ve iyi kolesterol (HDL) düzeyini artırır.

 

Çok güçlü polifenoller (mikro besinler) olan rosmarinik ve karnosik asitleri içerir. Bu spesifik moleküllerin genel glikoz seviyelerini düşürmek için insülin gibi davrandığı bulunmuştur.


İki çay kaşığı biberiyeyi 200 ml kaynar su ile dökün. Ara sıra karıştırarak 15 dakika ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Günde iki kez süzün ve içirin.

 

İncir yaprağı çayı

 

Şeker hastalığına en iyi çay incir yapraklarından yapılabilir. İnsanlar üzerinde yapılan araştırmalar, bu çayın ana iyileştirici özellikleri olarak en çok bilinen anti-diyabetik özelliklerini doğrulamaktadır.

 

İncir yaprağı çayı önleyici olarak kullanıldığında glikoz emilim sürecini yavaşlatarak diyabet riskini azaltır.

 

İki çay kaşığı kuru incir yaprağını 200 ml kaynar su ile dökün. Üzerini kapatıp 10-15 dakika bekletin.

 

Daha sonra süzün ve kahvaltıyla birlikte bir bardak çay için. Diyabet için bu doğal ilacı dört hafta boyunca her gün için. Daha sonra iki hafta ara verin ve ardından tedaviye devam edin.

 

Fasulye kabukları

 

Halk hekimliğinde fasulye kabukları tıbbi amaçlarla toplanır ve idrar söktürücü ve yüksek kan şekeri için doğal bir çareolarak bilinir.

 

Karakafes mineralleri, vitaminleri ve bol miktarda glikokinin maddesini içerir. Bu maddenin değeri, insülin gibi kandaki glikoz miktarını azaltıp vücuttan atılmasına yardımcı olmasıdır.

 

Glukokinin, pişirildiğinde iyileştirici özelliklerini korur, bu nedenle çay fasulye kabuğundan yapılır.

 

İki çay kaşığı fasulye kabuğunu 200 ml kaynar su ile dökün. Ara sıra karıştırarak 15 dakika ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Daha sonra süzülerek içilir. Günde 2-3 defa veya ihtiyaç duydukça tüketin.

 

Adaçayı

 

Adaçayı yaprakları geleneksel olarak diyabet için ve yüksek kolesterolü düşürmek için doğal bir ilaç olarak kullanılır.

 

Araştırmalar adaçayının özellikle aç karnına tüketildiğinde kan şekeri düzeylerini önemli ölçüde azalttığını göstermiştir.

 

Adaçayının diyabet için doğal bir ilaç olduğu kanıtlanmıştır çünkü şeker hastalarında insülin aktivitesini artırma yeteneğine sahiptir.

 

Tarçın

 

Çalışmalar tarçının insülin duyarlılığını artırarak kan şekerini düzenlemeye yardımcı olduğunu ve vücudunuzun şekeri daha etkili bir şekilde kullanmasını sağladığını gösteriyor.

 

Öğütülmüş tarçını yulaf ezmesine, yoğurda serperek veya çaya ekleyerek tüketebilirsiniz.

 

Çemen otu

 

Bu bitki, şeker emilimini yavaşlatan ve insülin fonksiyonunu iyileştirebilen lif içerir. Çemen otu tohumları bir gece suda bekletilip sabah tüketilebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.