Kulak arkasında şişlik: Nasıl tedavi edilir? İşte tedavi seçenekleri

Kulak arkasında şişlik, çeşitli tıbbi durumların bir belirtisi olabilir.Kulak arkasında şişlik: Nasıl tedavi edilir? İşte tedavi seçenekleri işte cevapları

05.07.2024
Kulak arkasında şişlik: Nasıl tedavi edilir? İşte tedavi seçenekleri

Kulak arkasındaki şişlikler farklı nedenlerle oluşabilir ve genellikle ciddi bir sorun teşkil etmez. Kulak arkasında şişlik, çeşitli tıbbi durumların bir belirtisi olabilir.Kulak arkasında şişlik: Nasıl tedavi edilir? İşte tedavi seçenekleri işte cevapları

Kulak arkasında şişlik tedavisi

Tedavi kulağın arkasındaki şişkinliğin nedenine bağlıdır :

  • Apse : Bazı apse vakalarında irin alınması için basit drenaj gerekirken, diğerleri daha karmaşıktır ve ameliyatla tedavi edilmesi gerekebilir. Enfeksiyon olasılığı nedeniyle cerrahi prosedürlerin antibiyotik içerme olasılığı daha yüksektir.
  • Yağ kistleri : Yağ bezleri sıvı üretir ve bazen tıkanarak kist oluşturur. Çoğu herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymaz ancak hassasiyete veya şişmeye neden olurlarsa tıbbi yardım alın.
  • Akne : Vakaların çoğu topikal ilaçlarla tedavi edilebilir, ancak bazı kişilerde sivilce şiddetli olabilir ve bir dermatolog tarafından uygulanan ve izlenen özel yaklaşımlar gerektirebilir.
  • Dermatit – Kaşıntı ve rahatsızlığı gidermek için sıklıkla losyonlar veya kremler önerilir. Mantar enfeksiyonu varsa antifungal ajanlar da önerilebilir. Kabartma tozu ve çiğ yulafla rahatlatıcı bir banyo yapmak da rahatlatıcı olabilir.
  • Şişmiş lenf düğümleri Bu durumda şişliğin altında yatan neden tedavi edilir. Bu, antibiyotiklerin veya biyopsinin gerekli olabileceği anlamına gelebilir.
  • Mastoidit : Derhal antibiyotiklerle tedavi edilir ve bazı durumlarda orta kulağın boşaltılması veya mastoid kemiğin bir kısmının çıkarılması için bir prosedüre ihtiyaç duyulur.
  • Otitis media : Bu orta kulak enfeksiyonu genellikle 48 saat içinde kendiliğinden geçer. Tekrarlayan orta kulak iltihabında, orta kulaktan sıvının boşaltılması için bir kulak tüpü kullanılır.
  • İyi huylu tümör Genellikle bir sağlık tehdidi olmadığından, elbette birisi kozmetik nedenlerden dolayı tümörü çıkarmak istemediği sürece genellikle tedavi edilmez. Daha sonra cerrahi bir prosedür gerçekleştirilecek ve hastanın ameliyat sonrası olası enfeksiyon ve ağrıyla başa çıkmasına yardımcı olmak için muhtemelen bir ilaç tedavisi önerilecektir.
  • Kötü huylu kanser Bu büyümeler kemoterapi veya radyasyonla tedavi edilebilir. Spesifik tedavi, kanserin türüne ve hangi aşamada olduğuna bağlıdır.

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.