Diyet takviyesi nedir?
İlaçlardan temel fark, diyet takviyelerinin vücuda kendi kendini ayarlamasını sağlaması ve bir hastalığın gelişmesine yol açan ihlalleri ortadan kaldırmasıdır.
Uzmanlara göre, insanların sağlığı% 12, genetik yatkınlığın% 18’i ve en önemli bileşeni beslenme olan yaşam tarzının% 70’idir.
Genel olarak stabilite ile asla ayırt edilmeyen tıbbi görüşler, insanlık tarihi boyunca bir şeyde oybirliği ile karşılandı: beslenme ne kadar kötü olursa, o kadar fazla hastalık.
Uzmanlar, günümüzde insan diyetinin 600’den fazla farklı madde (besin) içermesi gerektiğini söylüyor.
Ne yazık ki, herkes tüm besin maddeleri için dengeli bir diyet sağlayamaz.
Biyolojik olarak aktif katkı maddelerinin (BAA) kurtarmaya geldiği yer – hayvanların gıda hammaddeleri (deniz hayvanları dahil), mineral, bitkisel kökenli veya doğal analoglarla özdeş olan kimyasal sentezle elde edilen maddelerden elde edilen doğal maddelerin konsantreleri.
Vücuduna belirli miktarlarda, oranlarda ve kombinasyonlarda girerlerse, bunların büyük çoğunluğu çeşitli tıbbi özelliklere sahiptir.
Takviyeler, vücudun düzenleyici sistemleri yerine çalışmaz, ancak insan vücudundaki herhangi bir bileşiğin eksikliğini veya fazlalığını ortadan kaldırır.
Kullanımları, birçok ilacın doğal olarak tahrip edici yan etkileri olmadan, vücuda zarar vermeden, sürekli olarak vücudunuzu iyileştirmenizi sağlar.
Takviyeler, yanı sıra dozaj formları, balsamlar, özler, tentürler (alkol için), infüzyonlar (alkolsüz), kremler, kuru ve sıvı konsantreler, şuruplar, tabletler, tozlar, vb.
Halinde temin edilebilir.
Diyet takviyelerinden, vücutta faydalı maddeleri takviye etmeyen, ancak gıda ürünlerinin tadını, görünümünü ve korunmasını geliştirmeye yarayan tat, renk ve form oluşturan gıda katkı maddelerini ayırt etmek gerekir.
Diyet takviyeleri nelerdir?
nutrasötikler;
farmosötik;
eubiotics.
Nutrasötikler, vitaminler veya bunların prekürsörleri, çoklu doymamış yağ asitleri, mineraller ve iz elementler, bazı amino asitler, bazı mono ve disakaritler vb.
Gibi temel besinlerdir (besin bileşenleri).
Kural olarak, bunlar doğal besin bileşenleridir. ama gelecek için vücutta ertelenemezler, bu nedenle sürekli olarak diyet içinde olmalıdırlar.
Nutrasötikler, gıdanın kimyasal bileşimini düzeltmek için kullanılır.
Bu, gıda ve ilaç arasında vücudu besleyici maddeler ile doyuran, ancak yiyeceklerin yerini tamamen alamayan bir tür ara üründür.
Nutrasötikler yardımı ile diyeti ayarlayabilir, vücudu iyileştirebilir, hastalığın gelişmesini önleyebilirsiniz, ancak hastalık tedavi edilemez.
Parafarmasötikler profilaksi, adjuvan tedavi ve organların ve sistemlerin fonksiyonel aktivitesinin fizyolojik sınırlarını korumak için kullanılır.
Bunlar gıda ve tıbbi bitkilerin organik bileşenleri, deniz ürünleri ve hayvansal dokuların bileşenleridir.
Kural olarak, bunlar organik asitler, biyoflavonoitler, kafein, biyojenik aminler, düzenleyici di ve oligopeptitler vb. Gibi küçük gıda bileşenleridir.
Günlük parafarmasötik dozu veya bir kompozisyon durumunda, aktif prensibi, onlar için ilaçlar olarak tanımlanan tek bir terapötik dozu aşmamalıdır; Günde en az iki kez alınmalıdırlar.
Eubiotics, canlı mikroorganizmaları ve (veya) sindirim sistemi mikroflorasının bileşimi ve biyolojik aktivitesi üzerinde normalize edici bir etkiye sahip olan metabolitlerini içeren biyolojik olarak aktif gıda katkı maddeleridir.
İnsan bağırsağının doğal mikroorganizmaları (bifidobakteriler, laktobasiller, vb.)
Bazında oluşturulan patojenik mikroorganizmaların üremesini sınırlandırır ve saprofitik bağırsak mikroflorasının bileşimini ve işleyişini normalleştirmek için kullanılır.
Bu diyet takviyeleri, yaygın disbiyozun önlenmesi ve adjuvan tedavisi için büyük öneme sahiptir.
Bu tanımlardan, diyet takviyeleri grupları arasında net bir ayrım olmadığını ve diyet takviyeleri etiketleri üzerindeki belirli bir gruba ait olmasına rağmen, bu sınıflandırma tüketici için pratik bir değere sahip olmadığını izler.
Ancak, belirli bir ürünün güçlü veya toksik bileşenler içerip içermediğini bulmak için uygun değildir.
Ayrıca, besin takviyelerinin ne olduğu ve insan beslenmesinin örgütlenmesindeki rolünün ne olduğu kesin ve açık bir şekilde kanıtlanmamıştır.
Makale güncelleme 30.08.2019
Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez.