google.com, pub-4494608888892712, DIRECT, f08c47fec0942fa0

İlaçsız baş ağrısı nasıl tedavi edilir?

İlaçsız baş ağrısı nasıl tedavi edilir? Bir muzu parçalara bölüp bir dilim tam tahıllı ekmeğin üzerine koyup yavaş yavaş yiyin, bu arada bir bardak papatya çayı da içebilirsiniz. Bu tarif gerçekten işe yarıyor!

02.02.2025
İlaçsız baş ağrısı nasıl tedavi edilir?

Yeni yılın ilk gününe akşamdan kalmalık ve şiddetli baş ağrısıyla girdiyseniz, işte size çare! Başınız dönüyor, çok yorgunsunuz, uykusuzsunuz…

Bir muzu soyun, incecik doğrayın, bir dilim tam buğday ekmeğinin üzerine koyup yavaşça yiyin, aynı anda bir fincan papatya çayı için.

İlaçsız baş ağrısı nasıl tedavi edilir?

Muz, kan dolaşımını hızlandıran, sıvı ve toksinlerin atılmasını sağlayan potasyum açısından zengindir.

Ayrıca çok olgunlaşmamışsa vücuda canlılık ve kuvvet veren bir enerji bütünleyicisi olan nişastayı da önemli miktarda içerir.

Ekmeğin içeriğindeki lif, kan dolaşımının zayıf olması nedeniyle çoğu zaman aksayan sindirim sisteminin harekete geçmesine katkı sağlıyor ve bu durum baş ağrısının da başlıca sorumlusu oluyor.

Papatyanın sakinleştirici etkisi vardır ve baş ağrısı nedeniyle genişleyen kan damarlarını daraltır.

Papatyayı çayı neden içmelisiniz?

Papatya haricen kullanıldığında ağız ve göz çevresindeki cilt ve mukoza zarlarında iyileştirici etki gösterir, kızarıklıkları, yaraları ve iltihapları yatıştırır.

Bu bitkiden yapılan çaya batırılmış bir bandaj hafif yanıklara uygulanabilir. Soğutulmuş papatya çayı, konjonktivit ve diğer göz iltihaplarının neden olduğu kızarıklık veya tahrişi yatıştırmak için göz banyosu olarak kullanılabilir.

Bunun için mutlaka taze olarak hazırladığınız ve gün içerisinde steril ambalajında saklayacağınız çayı kullanın.

Çayı her gün ağız ve boğazı çalkalamak için kullanılırsa ağız yaralarının iyileşmesine ve diş eti hastalıklarının önlenmesine yardımcı olabilir.

Papatya özütü kullanılarak elde edilen buharın soğuk algınlığına karşı faydalı etkisi bulunmaktadır.

Yanıkların tedavisinde papatya yağı soğuk banyo suyuna eklenebilir veya bu yağ badem yağı ile karıştırılıp yanık bölgeye sürülebilir. Yağ seyreltilerek kullanılır ve dahili kullanıma uygun değildir.

Yukarıda ki tedavi seçeneklerini doktor gözetiminde yapmalısınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.