İşte bu yüzden her zaman aç kalıyor olabilirsiniz?
Günlük alışkanlıklarınız (kiminle yemek yediğiniz, nasıl uyuduğunuz ve antrenman rejiminiz) yeme alışkanlıklarınızı etkiler.
Öğünleri atlıyorsunuz
Hızlı yaşam tarzı, sürekli iş toplantıları, trafik sıkışıklığı, dolayısıyla bir öğünü atlamanız kolaylıkla gerçekleşebilir.
İş için yiyecekleri önceden hazırlayarak ve her zaman sağlıklı atıştırmalıklar hazır bulundurarak öğün atlamaktan kaçının.
Dengeli yemek yemiyorsun
Aşırı yemeyi veya aç kalmayı önlemek için, yemek yerken dengeli beslendiğinizden emin olmalısınız. En iyi üçlü, temiz protein, tam tahıllı karbonhidratlar ve sağlıklı yağlardır.
Karbonhidratlar size hızlı bir enerji patlaması sağlarken, proteinler ve yağlar kan şekeri seviyenizin düşmesini engelleyerek ruh halinizi dengeler.
Spor salonunda çok antrenman yapıyorsun
Belki de spor salonunda her zamankinden daha fazla antrenman yapıyorsunuz, bu yüzden antrenmandan önce veya sonra iyi beslenmiyorsunuz. Her iki şey de açlık hissine yol açar.
Streslisin
Bazen aç olduğunuzu düşünürsünüz ama aslında streslisinizdir.
İşle çok meşgul olduğumuzda, ailede sorunlar yaşadığımızda ya da sadece huysuz hissettiğimizde, duygularımızı besleyecek doğuştan gelen bir tetikleyiciye sahibiz.
Bu durumu zamanında fark etmek ve fazla kilo oluşumunu önlemek en iyisidir.
Susuz kalmışsın
Daha yeni öğle yemeği yedin ama hâlâ açsın. Birçok insan açlığı ve susuzluğu karıştırır.
Başka bir porsiyon veya yüksek kalorili atıştırmalık yemek yerine bir bardak su, çay veya kahve için.
Çok fazla alkol tüketiyorsun
Alkol su kaybına neden olur, bu nedenle alkol almayı seviyorsanız her alkollü içkiden sonra büyük bir bardak su için.
Yeterince uyuyamıyorsun
Uyku, kalp fonksiyonu, beyin fonksiyonu ve iştahınız gibi birçok şeyi etkiler.
Uyanık kalmak için yemek yiyorsanız durun. Gereksiz kalori tüketmektense biraz kestirmek daha iyidir.
Farkında değilsin
Mideniz iki şair büyüklüğünde. Yani, eğer tam bir öğün yiyorsanız ve bir saat sonra bir lokma yiyebileceğinizi hissediyorsanız, hâlâ yemeği sindirdiğinizi unutmayın.
Gereksiz yiyecek alımından kaçınmanın anahtarı, zihninizin veya ağzınızın ne istediğini değil, midenizin gerçek boyutunu ve ihtiyaçlarını düşünmektir.
Herkesin arta kalanını yiyorsun
Kız arkadaşınız sizden iki kat daha ağır ve iki kat daha fazla iştahı var, bu yüzden yemeğinizi bitirdiğinizde onunkine geçersiniz çünkü yemeği israf etmek istemezsiniz.
Ekranın önünde yemek yiyorsun
TV, telefon veya bilgisayar gibi bir ekranın önünde yemek yemeyin” tavsiyesinde bulunuyor. B92’ye göre bu büyük bir dikkat dağıtıcı ve eğer kilonuzu kontrol etmek ve kilo vermek istiyorsanız televizyon karşısında yemek yemek pek de iyi bir seçenek değil.
“Sorun şu ki, yemekten çok aktiviteye, yani TV’ye daha fazla dikkat ediyorsunuz, dolayısıyla porsiyon büyüklüğüne dikkat etmediğiniz için aşırı yemek kolaydır.
Fotoğraf: pexels
Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez.