Maya enfeksiyonları hamilelik sırasında yaygın mıdır?
Hamilelik sırasında hormonal aktivite ve pelvik basınç arttığı için vajinal akıntı çok yaygındır. Kadınların çoğunda kötü kokusu olmayan beyaz, sütlü bir akıntı vardır.
Bu salgıya leucorrhoea adı verilir ve doğum tarihi yaklaştıkça miktarı giderek artar. Her ne kadar can sıkıcı olsa da bu tür akıntılar hamileliğin normal bir parçasıdır ve bir enfeksiyon olduğunu göstermez. Peki Maya enfeksiyonları hamilelik sırasında yaygın mıdır?
Maya enfeksiyonları hamilelik sırasında yaygın mıdır?
Ancak akıntı sarımsı veya yeşilimsi bir hal alıyorsa, görünümü daha kalın ve kremsiyse, kötü bir kokuya sahipse veya buna kaşıntı, yanma, ağrı veya kızarıklık da eşlik ediyorsa bu bir enfeksiyon olduğunu gösterir.
Bakteriyel enfeksiyonlar genellikle bir aplikatörle yerleştirilen vajinal fitiller, kremler veya merhemlerle tedavi edilir.
Mantar enfeksiyonu hamilelik sırasında daha sık görülen spesifik bir türdür, çünkü bu aşamada vajinal sekresyonların daha fazla asitliği Candida’nın büyümesine yardımcı olur.
Bu mantarın neden olduğu enfeksiyonlar, doğum sırasında bebeğe ağız ülseri şeklinde bulaşmasını önlemek için ilaçlarla tedavi edilmelidir.
Bu enfeksiyonlar bebek için tehlikeli değildir ve ortaya çıkması halinde tedavisi basittir.
Hamilelik sırasında artan akıntının neden olduğu rahatsızlığı gidermek için bazı kadınlar ince bir havlu veya külot astarı kullanır.
- Tampon kullanmayın çünkü vajinaya mantar bulaştırabilirler.
- Genital bölgeyi temiz ve kuru tutmalısınız, bunun için pamuklu ağlı iç çamaşırı kullanılması tavsiye edilir.
- Dar kıyafetler veya külotlu çoraplar giymekten kaçının.
- Aynı şekilde doktorunuzun tavsiyesi dışında vajinal duş kullanmanız da önerilmez.
- Banyoya gittiğinizde mantarın vajinaya girmesini önlemek için her zaman önden arkaya doğru sildiğinizden emin olun.
- Ayrıca günlük diyete yoğurdun dahil edilmesinin vajinal enfeksiyonların görülme sıklığını azaltabileceği de keşfedildi.