Betametazon Valerate: Kullanımı, Dozaj ve Yan Etkileri

Betametazon valerat bir türdür uyuşturucu egzama, dermatit, alerji ve deri döküntüleri gibi cilt problemlerini tedavi etmek için sıklıkla kullanılır. Bu ilaç, orta derecede güçlü kortikosteroid sınıfına aittir.

16.06.2023
Betametazon Valerate: Kullanımı, Dozaj ve Yan Etkileri

Betametazon valerat, anti-enflamatua, antipruritik ve vazokonstriktif olarak hareket eden bir dizi bileşik içerir. Bu nedenle, bu ilaç şişliği, kaşıntıyı, kızarıklığı ve diğer bazı bozuklukları azaltmaya yardımcı olabilir.

 

 

  Betametazon Valate Krem %0.1
   
Endikasyonlar ve Faydalar Egzama, dermatit ve alerji gibi çeşitli rahatsızlıklara bağlı cilt iltihabını azaltmaya yardımcı olur. Ciltte oluşan şişlik, kaşıntı ve kızarıklık belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.
Kompozisyon Betametazon valerat %0,1, mineral yağ, vazelin, polietilen glikol 1000, propilen glikol, su, fosforik asit, sodyum hidroksit, setearet-15, setil alkol, stearil alkol ve propilen glikol.
Dozaj ve Kullanım Kuralları Enflamasyon düzelene kadar günde 1-3 kez kullanılır. Kremi enfekte olmuş cilde ince bir tabaka halinde uygulayın.
Yan etkiler Kullanıcının ilacın içindeki müstahzarlardan birine alerjisi varsa yanma hissi, kaşıntı, ciltte renk değişikliği, ciltte morarma ve alerjik reaksiyonlar.
Depolama Yöntemi Doğrudan güneş ışığından korunan serin ve kuru bir yerde saklayın.
Uyarı Bu ilaç, kortikosteroid sınıfı ilaçlara duyarlı kişilerde, enfeksiyon veya aşı nedeniyle deri yarası olan kişilerde kontrendikedir. Hamile ve emziren kadınların bu ilacı kullanmadan önce bir doktora danışmaları gerekir.
İlaç Sınıfı güçlü ilaç

 

Betametazon Valerate nedir,kısaca 

 

ABD Ulusal Tıp Kütüphanesinden alıntılanan betametazon valerat, sentetik glukokortikoid grubuna ait bir betametazon türüdür. Bu ilacın vücudun metabolik sistemini yönetme, bağışıklık sisteminin çalışmasını baskılama ve iltihaplanmayı azaltma etkisi vardır.

 

Betametazon valerat, derideki kronik iltihaplanmanın yanı sıra çeşitli tiplerin tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Hastalık vücudun bağışıklık sistemi sağlıklı hücrelere ve dokulara saldırdığında otoimmün veya sağlık bozukluğu. Otoimmün hastalıkların örnekleri lupus, artrit, ülseratif kolit ve diğerleridir.

 

Bu ilaç genellikle kısa süreli verilir çünkü uzun süre kullanılırsa yan etki riski artacaktır.

 

 

Betametazon Valrate’in İçeriği ve Kullanım Alanları

 

Betametazon valerat, kortikosteroid ilaç sınıfına aittir. Bu ilaç, vücuttaki şişliği, kızarıklığı ve kaşıntıyı azaltmak için vücuttaki doğal bileşikleri aktive ederek çalışan steroid bileşikleri içerir.deri.

 

Bu ilaç aynı zamanda iltihaplanmayı azaltabilen protein sentezi oranını kontrol ederek de çalışır. Güçlü bir anti-enflamatuar etkiye sahip olan bu ilaç, deri iltihabı ve kaşıntısı, sedef hastalığı, dermatit, egzama ve diğerleri gibi cilt problemlerinin tedavisine yardımcı olmak için yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

Betametazon Valerat

 

İlaç betametazon valerat, doktor reçetesiyle birlikte verilmesi gereken bir tür sert ilaç olarak sınıflandırılır. Betametazon valeratın dozajı genellikle derinin o kısmına ve ortaya çıkan enflamatuar durumlara göre ayarlanır. Doktor tarafından önerilen dozaj ve kullanım kurallarına uymaya çalışın.

 

Enfeksiyondan kaynaklanmayan cilt iltihabını tedavi etmek için kullanıcılar, iltihaplanma iyileşene kadar günde 1-3 kez betametazon valerat uygulayabilir. İltihaplı cilt bölgesinde ince bir tabaka halinde betametazon valerat kullanın.

 

Betametazon valerat doktor tavsiyesi olmadan yüz, kasık ve koltuk altlarına uygulanmamalıdır.

 

Enflamasyonun kötüleşmesini önlemek için, bu ilacı uygulamadan önce ellerinizi yıkadığınızdan emin olun. Ayrıca, ilacın uygulanacağı derinin kuru ve temiz olduğundan emin olun. Kullanıcılar bu ilacı parmak ucuyla veya temiz bir pamuklu çubukla uygulayabilir.

 

Betametazon Valate Yan Etkileri

 

Bazı durumlarda, betametazon valerat bir takım yan etkilere neden olur. Ortaya çıkan yan etkiler genellikle ciltte kızarıklık, kaşıntı, ciltte yanma hissi ve diğerleri şeklindedir.

 

Yan etkiler, kortikosteroid sınıfı ilaçlara aşırı duyarlılığı olan kişilerde daha kötü hissedilebilir. Ortaya çıkan yan etkiler, kızarıklık, şişme, ateş, irin gibi alerjik reaksiyonlardır.

 

Ayrıca doktor tavsiyelerine göre betametazon valerat kullanılmadığı takdirde yan etkiler görülebilir. Kortikosteroid ilaçların aşırı ve uzun süreli kullanımı bazı cilt problemlerinin iyileşme sürecini engelleyecektir.

 

Bu ilacın kullanıcıları ayrıca, betametazon valerat ilacı, anti-diyabetik ilaçlar ve ritonavir veya itrakonazol ilaçları gibi diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında da belirli etkiler yaşayabilir.

 

Bir dizi rahatsız edici yan etki hissederseniz, yaşadığınız durumla ilgili uygun tıbbi tedaviyi almak için hemen bir doktora başvurun. Hastaların, sahip oldukları problemin kötüye gidip gitmediğini de bir doktora danışmaları gerekir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.