Sedef hastalığı – Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi
Sedef hastalığı olan kronik bir deri hastalığı bu çok yaygın bir hastalıktır, bu deri hücrelerinin yaşam döngüsü değişim ile sonuçlanır.
Bu karakterize enflamatuar eritem görünüm kaplaması (kızarıklık) ve deri kalınlaşması gümüşümsü beyaz pullar ve kuru ile kaplıdır, .
Değişiklikler genellikle dirseklerde, dizlerde, kafa derisinde, gövdede görülür, ancak vücudun herhangi bir yerinde de görülebilir.
Sedef hastalığı, insanların yaklaşık% 5’inden az veya çok etkilenen nispeten yaygın bir cilt hastalığıdır. Sedef hastalığı en sık 20 ila 40 yaş arasındaki insanları etkiler.
Sedef hastalığı cildin yüzeyinde hücrelerin hızlı gelişmesine ve sonuç olarak cildin kaşıntı, kuruluk ve kırmızı, bazen ağrılı yamalar gibi semptomlarla kalınlaşmasına neden olur. Sedef hastalığı bulaşıcı değildir.
Sedef hastalığı kronik, uzun süreli bir hastalıktır. İhmal edilene kadar veya daha büyük veya çok erken yaşta ortaya çıkana kadar genel sağlığı etkilemez.
Sedef hastalığı semptomları periyodik olarak ortaya çıkar ve özellikle soğuk hava, enfeksiyonlar, cilt yaralanmaları, bazı ilaçlar, stres, sigara ve alkol gibi belirli faktörler altında belirgindir.
Tedavinin birincil amacı cilt hücrelerinin büyümesini durdurmaktır. Hiçbir tedavi olmamasına rağmen, sedef hastalığı tedavileri önemli ölçüde rahatlama sağlayabilir.
Doğal ilaçlar ve kremler ve doğal güneş ışığına aşırı maruz kalmaktan kaçınmak da semptomları hafifletebilir.