Anomali taraması dediğimizde hamileliğin 12. haftasında detaylı ultrason muayenesini kastediyoruz. Bu muayene genellikle bir kan örneği ile desteklenir, bu nedenle...
Vajinal Kaşıntı ve Tahrişin 5 Nedenini Tanıyın
Genellikle vajinal iritasyon kendiliğinden iyileşir.
Vajinal kaşıntı ve tahriş, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir veya birkaç nedenden dolayı ortaya çıkabilir:
- Kimyasal kullanımı: kaşıntı, prezervatif, krem, sabun, doku veya hijyenik pedlerde bulunan kimyasallara bağlı vajinal tahrişten kaynaklanabilir.
- Maya enfeksiyonu / vajinal kandidiyaz: vajina ve vulvada aşırı maya büyümesi.Bu enfeksiyonun bir kadın hamile olduğu, antibiyotik kullandığı, cinsel olarak aktif olduğu ve bağışıklık sistemi zayıfladığı zaman ortaya çıkması daha olasıdır. Kaşıntıya ek olarak mantar vajinanın beyaz ve kalın bir akıntı salmasına neden olur.
- Bakteriyel vajinoz: vajinada sağlıklı bakterilerin varlığı normaldir. Ancak kötü bakteriler enfeksiyona ve kaşıntıya neden olabilir. Kaşıntı dışında genelliklebakteriyel vajinoza yanma hissi, akıntı ve vajinadan kötü koku gibi semptomlar eşlik eder.
- Cinsel yolla bulaşan hastalıklar (STD’ler): herpes, klamidya, trichomoniasisve gonorrhea.
5) Stres: Nadir olmasına rağmen, duygusal dengesizlik bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olarak vücudu daha fazla kaşıntı ve tahriş riski altına sokabilir.
Genellikle vajinal iritasyon kendiliğinden iyileşir. Değilse, uygun tedaviyi almak için hemen bir doktora görünmelisiniz.Özellikle vajinal kaşıntıya aşağıdaki belirtiler eşlik ediyorsa, hemen bir doktora görünün:
- Vajinadan anormal akıntı.
- Vulvada pamukçuk gibi ülserler veya yaralar.
- İdrar yaparken zorlanma veya ağrı.
- 1 haftadan uzun süren diğer anormal semptomlar.
- Kanama ve şişliğin eşlik ettiği kaşıntı.
Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez
YORUMLAR