Doğumdan sonra süt yoksa ne yapmalı?

Gelecek anneler, doğumdan birkaç gün önce, genellikle bebeğin beslenmesiyle ilgili sorunlardan rahatsız olmaya başlar. Ne için hazırlanacağına ve korkulmayacağına dair, bu yazıda konuşalım.

Doğumdan sonra süt yoksa ne yapmalı?

Kolostrum nedir?

Kolostrum, meme bezlerinin hamilelik sırasında ve ilk doğum sonrası günlerde salgıladığı bir maddedir. Üretiminin süreci, ikinci trimesterin başlangıcında, memenin arttığında ve daha duyarlı hale geldiği zaman, ilkinin sonunda başlar.

 

Bu anda, bezler büyür, ve kolostrumun ve daha sonra sütun geçtiği kanallar ve tübüller ilk önce gider. Böylece, vücut çocuğun yaklaşan beslenme için hazırlanıyor. Kolostrum sadece annenin vücudunu hazırlamak için değil, aynı zamanda bebeği sütü gelmeden önce beslemek için de gereklidir .

 

Eklemem veya bitirmem mi gerekiyor?

Doğanın kendisi, doğumdan sonraki ilk günlerde bir kadının süt yerine kolostrum almasını sağlayacak şekilde tasarlanır. Bu, çocuğun bağırsaklarının ilk saatlerinde yüksek kaliteli anne sütünü sindirmeye hazır olmadığı gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Yaklaşık 7 ml’lik bir mide, birkaç damla kolostrumun doyurulması için yeterlidir.

 

Çocuğun doğumdan hemen sonra memeye uygulanması tesadüf değildir. Bu bebeğin bağışıklığını geliştirmek ve enfeksiyonların gelişimini önlemek için gereklidir. Ayrıca, formülle beslenen bebeklerin, doğal yolla beslenen bebeklerden daha alerjik reaksiyonlara daha duyarlı oldukları kanıtlanmıştır.

 

Bu nedenle, bir çocuk için ilk 3-4 gün sadece kolostrum yemek normal ve doğal. Ve bu günlerde görülen kilo kaybı kaçınılmaz. Yapay besleme sırasında ortaya çıkar.

 

– Süt doğumdan sonra gelir

 

– Sütün görünümü bir dizi faktöre bağlıdır:

 

– tam veya preterm gebelik

 

– doğum doğal olarak meydana geldi veya sezaryen yaptı

 

– İlk veya ikinci doğum vardı.

 

Sütü doğumdan sonra ne gün gelir?.İlk gebeliğin normunun ilk 2 gün içinde süt olmaması, daha sonra sarımsı sütün ortaya çıkmasıdır. Kolostrumdan biraz daha fazlası. Ve gerçek süt sadece 3-5 günde gelir. Ondan önceki gece, göğüs dramatik olarak artar, ağrır ve sertleşir. Süt girişleri, meme uçlarının düzleşeceği ve bebeğin bunları alamayacak kadar çok sayıda olabilir.

 

Doğum tekrarlandığında, süt daha hızlı gelir, meme artık acı vermez ve o kadar fazla artmaz. Sütün ortaya çıkması zorunlu olarak lokal sıcaklıkta bir artışla birlikte görülür, yani meme çok ısınır.

 

Ancak erken bir hamilelik durumunda bir sezaryen yapıldıysa, bedenin restorasyona daha fazla enerji harcaması gerekecekti. Bu nedenle, süt bir hafta içinde gelebilir ve bazen de ortadan kaybolur.

Beslenmenin En Önemli İlk Günleri

 

İlk günlerde anne ve bebek birbirine uyarlanır. Ve her şeyden önce besleme açısından. Bugün anne ve çocuğun sürekli birlikte olduğu birçok annelik hastanesinde koğuşlar var. Bu yeni doğmuş bir bebeği beslemek için mükemmel bir fırsat sağlar. Ancak, aşağıdaki nüansları dikkate almanız gerekecektir:

 

Süt yavaş yavaş kalacak ve çocuk daha çok memeye tatbik edilecek, hacmi o kadar hızlı artacaktır. Doktorlar şu anda çocuğu talep üzerine beslemelerini tavsiye etmektedir.

 

Bebeği göğsüne doğru şekilde takmak gereklidir. Çocuk tüm meme ucunu tutmalı, anne ise rahatsızlık hissetmemelidir. Sonra bebek yeterince süt alacak.

 

İlk günlerden itibaren bebeğinizin , düzgün beslenmeyle bile yutması gereken havayı yeniden canlandırmaya yardımcı olmak için öğrendiğinizden emin olun . Çocuğu omzunuza dikey olarak bağlamak en iyisidir.

 

Bebeği göğsüne düzgün şekilde takmak nasıl

 

Çocuğun tamamen yemesi için göğsün doğru şekilde uygulanması gerekir. Ve bunun için birkaç basit kural izlemelisiniz:

 

Rahat bir pozisyon seçin. Oturup uzanabilir, yorgun sırt veya kol desteği olan yastıklar veya yumuşak yastıklar kullanabilirsiniz.

 

Çocuk annesine sıkı sıkıya sarılmalıdır. Bebeği sırtında, en iyi pozisyonda – yan yatırmamalısınız. Bebeğin başı, sırt ve bacakları aynı hizada olmalıdır. Boynun pozisyonunu izlemek önemlidir – bebek bile yutmayacak, yutmuyorsa.

 

Kuvveti kullanmayın, çocuğu göğse koyun. Sadece yönünü göstermesi ve omuzlarını tutması gerekiyor, ama kafasına basamazsın.

 

Bebeğin cildinin beslenmesi sırasında annenin cildiyle yakın temasta olması istenir . Bu anne ve çocuk arasındaki bağı güçlendirmeye yardımcı olur ve ayrıca süt miktarını artırır.

 

Beslenme sıklığı ve boşaltma yapılıp yapılmayacağı

 

İlk günlerde, henüz süt gelmediğinde, bebek ihtiyaçlara göre beslenir . Ancak, sık sık yemek isteyebilir – her 30-40 dakikada veya nadiren – günde sadece birkaç kez.

 

Bu süre zarfında beslenme için belli bir tarih yoktur. Sütün ortaya çıkmasından sonra, bebek belli bir sıklıkta emmeye başlar.

 

Genellikle her saat ya da bir buçuk gün ve gece 3-5 kez. Çocuğun kendisi beslenme sürecini kontrol eder. Ancak, bir bebek çok uyur ve nadiren yerse, o zaman göğsünüzde uykuya koyabilirsiniz. Bebekler emzirilir ve uyur.

 

Emzirme Komplikasyonları

Emzirmenin bazı komplikasyonlara neden olduğu durumlar vardır:

 

Göğüs büyütme.Süt ile göğüs taşması sonucu oluşur. Genellikle sütün ortaya çıkmasından sonraki ilk gün olur.

 

Çatlayan nipeller.Çocuğun göğsüne yanlış yerleştirilmesi nedeniyle oluşur.

 

Süt kanallarının tıkanması . Masaj ve sıcak iyi yardım eder. Besleme pozisyonunu değiştirmeyi denemeniz tavsiye edilir.

 

Meme iltihabı. Süt kanallarının tıkanmasının ve meme yoğunluğunun bir sonucudur. Enfeksiyona neden olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.