Böbreklerinizde bir sorun olduğunu söyleyebilecek 5 sinyal – onları görmezden gelmeyin!
Bu 5 semptom için hayati öneme sahip olabileceğinden dikkat edin. Böbreklerimiz vücudumuzun son derece önemli bir parçasıdır.
Sağlıklı, işlevsel böbrekler kanınızdaki toksinleri temizler, ancak bundan daha fazlasını yaparlar. Ayrıca kan basıncınızı düzenler ve yeterli miktarda kırmızı kan hücresi ve güçlü kemikler almanızı sağlayan hormonlar üretir.
Böbreklerinizde bir sorun olduğunu söyleyebilecek sinyallerin farkında olmak çok önemlidir.
Böbrek hastalıkları
Böbrekleriniz vücudunuzu detoksifiye eder, bu yüzden onlarda yanlış bir şey olduğunda, bu tüm vücudunuzu etkiler. Ne yazık ki, böbrek hastalıkları çok yaygındır ve çoğunlukla sadece geç bir aşamada keşfedilir.
Böbrekler zaten çok fazla zarar görene kadar sık sık ağrı veya rahatsızlık yaşamaya başlamazsınız ve sonra zaten çok geç. Bu yüzden, konuşacak gerçek bir böbrek hasarı olmadan vücudunuzun verdiği sinyalleri tanımanız önemlidir.
Böylece böbrek yetmezliği veya ağır böbrek hasarı gibi büyük problemler ortaya çıkmadan yakalanırsınız.
Böbreklerinizde bir sorun olabileceğini söyleyebilecek, farkında olmanız gereken beş sinyalin bir listesini hazırladık.
İdrarınızdaki değişiklikler: İdrarınıza daima dikkat edin, çünkü size sağlığınız hakkında düşündüğünüzden daha fazlasını söyleyebilir.
Böbrek problemlerinin en sık görülen ve erken semptomları köpüklü idrar, koyu renkli idrar, gece daha sık işemek zorunda kalmak, sıklıkta idrar miktarında bir değişiklik ya da işerken bir baskı hissidir.
Yorgunluk: Sağlıklı böbrekler uygun miktarda kırmızı kan hücresine sahip olduğunuzdan emin olur ve bunlar da kanınızda yeterince oksijen olduğundan emin olur. Bu nedenle yorgunluk, bu durumda oksijen eksikliği olduğu için böbrek problemlerinin bir göstergesi olabilir.
Nefes darlığı: Bu, sıklıkla çok az kırmızı kan hücresi olduğu gerçeğinden kaynaklanan oksijen eksikliği nedeniyle de böbrek problemleriyle ilişkilidir.
Cilt problemleri: Böbrekler kanınızı detoksifiye eder, bu yüzden doğru yapılmazsa, toksinler birikmeye başlar. Bu kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilir.
Ağız kokusu: Bu, kanınızdaki toksinlerin birikmesiyle de ilgilidir.
Makale güncelleme 18.10.2019
Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez.